Strategie affiliate programma

de kracht van affiliate marketing
Afbeelding © Evelien Hogers 

Affiliate marketing zonder strategie?

Dat is als rondrennen als de spreekwoordelijke kip zonder kop. Wat is jouw verwachting van affiliate marketing? Welke doelstellingen en targets stel je? Hoeveel tijd ben je bereid te investeren? Drie vragen die het begin van jouw strategie voor jouw affiliate programma zouden moeten vormen. Op deze en aanvullende vragen bedenk ik graag het antwoord met je zodat je kunt stoppen met rennen en het maximale resultaat kunt behalen. Ongeacht de fase waarin je je nu bevindt.

Ik zie deze twee fases als de fase waarbij je jouw affiliate programma bijna lanceert of net hebt gelanceerd, en de fase waarbij je klaar bent voor next level affiliate marketing. Het is tijd voor maximalisatie.

Fase: programma lancering – lanceer jouw programma strategisch

Oeh, wat leuk! Jouw affiliate programma lanceert bijna of is misschien net gelanceerd. Weet je al met wie je wilt samenwerken? Hoe ga je deze samenwerkingen aanpakken? Welke technische mogelijkheden ga je inzetten? En hoe is je commissiemodel berekend? In de lanceringsfase komt veel op je af en is het des te belangrijker om focus te houden. Jouw strategie helpt hierbij.

Fase: tijd voor maximalisatie & toegevoegde waarde

Zie je volop potentie maar merk je dat er iets mist? Dat is naar alle waarschijnlijkheid jouw strategie. Je ziet niet wat er mist omdat er ‘officieel’ niets te missen is. Als je weet waar je naar toe beweegt kun je gaan maximaliseren. Kun je de samenwerkingen op scherp gaan zetten, optimaliseren binnen het programma en strategische keuzes maken die ten goede komen van jouw resultaat. Heb je de maximalisatie fase er al op zitten? Dan kijk ik graag met je naar de incrementality mogelijkheden. Is alles wat je doet van toegevoegde waarde?

Ik kan jou helpen op strategisch niveau

Een affiliate programma lanceren of even aan de rem trekken om stil te staan en de strategie te bepalen. Welke fase je ook in zit: beide zijn spannend. Het is de blik vooruit die je nu nodig hebt, om te weten waar jouw focus en prioriteiten liggen. Je stippelt hiermee jouw rode draad uit voor de toekomst. Met mijn ervaring in het bouwen van succesvolle affiliate strategieën help ik je graag op weg met jouw strategie. Ik zie wat jij niet ziet, ik ken de best practises en ik geef je ongezouten advies. Dat kunnen we samen op twee manieren aanpakken. Ik kan de kar trekken hierin, of jij trekt de kar hierin en ik inspireer, teach en coach je op de weg naar jouw ideale affiliate strategie.